VVB
verhuren belasting

Informatie over huis verhuren belasting vindt u op Verhuur Vastgoedbeheer!

Bij VVB wordt u geholpen door makelaars die ervaring hebben met de lokale markt, zij weten dus hoe uw woning aangeboden moet worden.

Telefonisch

088-7009964

Via mail

13 + 7 =

“Bij het verhuren van uw woning komen verschillende regels om de hoek kijken met betrekking tot belasting.”

“Als u stopt met het verhuren dan heeft u weer recht op renteaftrek.”

Bij VVB wordt u geholpen door makelaars die ervaring hebben met de lokale markt, zij weten dus hoe uw woning aangeboden moet worden. Ook kunt u bij ons terecht voor financieel en technisch beheer.

Huis verhuren belasting: Gehele woning

Als uw te koop staande woning wilt verhuren gelden er verschillende regels waar u rekening mee dient te houden. U heeft geen recht meer op (hypotheek)rente aftrek en u hoeft ontvangen huur niet op te geven als inkomsten. De woning geeft u op in box 3. Als u stopt met het verhuren dan heeft u weer recht op renteaftrek, de woning behoort dan weer toe tot box 1. U mag dit maximaal 3 jaar nadat u de woning hebt verlaten doen. Als de verhuur stopt na het derde jaar dan geeft u de woning en schuld aan in box 3.

Wilt u een woning verhuren die niet te koop staat? Dan geldt deze woning als ‘overig onroerend goed’. De woning is dan niet uw hoofdverblijf. U dient de WOZ-waarde van uw huis aan te geven bij de belastingdienst.

“Als u stopt met het verhuren dan heeft u weer recht op renteaftrek.”

Gehele woning
Huis verhuren belasting

Huis verhuren belasting: Deel van woning

U kunt ook een gedeelte van uw hoofdverblijf verhuren, voorbeelden zijn een verdieping of kamer. Zo kunt u extra inkomsten genereren en heeft u gezelschap. Bij het verhuren van een gedeelte van uw woning kunt u recht hebben op kamerverhuurvrijstelling. De voorwaarden waaraan u dan dient te voldoen zijn:

  • Ontvangen huur is niet hoger dan €4954,- per jaar. Dit bedrag is inclusief vergoedingen voor gebruik meubilair, energie etc.
  • Verhuurde gedeelte is onderdeel van uw woning
  • U staat samen met de huurder ingeschreven bij de gemeente
  • De verhuur is niet van tijdelijke aard, zoals verhuur aan vakantiegangers

Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden? Dan mag u de volgende aftrekbare kosten en inkomsten van uw woning aangeven bij de belastingdienst:

  • Rente over eigenwoningschuld van hele woning: aftrekbare kosten
  • Het eigenwoningforfait van de hele woning: inkomsten

Voldoet u niet aan de voorwaarden? Dan behoort het verhuurde deel van uw woning toe aan box 3. De waarde van het verhuurde gedeelte en een evenredig deel van de eigenwoningschuld dient aan te worden gegeven in box 3. U mag de rente van het verhuurde deel niet aftrekken van de belasting.

Uw woning direct aanbieden op Verhuur Vastgoedbeheer na deze informatie over huis verhuren belasting? Vul het formulier in en een vestiging bij u in de buurt neemt zo spoedig contact met u op.

“Zo kunt u extra inkomsten genereren en heeft u gezelschap.”

Meer informatie over huis verhuren via VVB of direct uw huis aanbieden?

Telefonisch

088-7009964

Via mail

Share This